November 30, 2014


Niels blok fra backpackinglight danmark om overlevelse

Niels blok fra  BackpackinglightDK har skrevet dette indlæg om overlevelse

 

Overlevelse, egentligt et ord jeg ikke bryder mig om i forbindelse med friluftliv. Signalværdien er jo, at ikke alle kommer hjem igen, og det er jo utopi at planlægge en tur, hvor man ikke regner med, at alle deltagerne kommer helskindet tilbage til civilisationen. Ordet bruges nok også mest som en slags teaser ord, for at sende et signal om at turen er, eller var rigtig hård og spændende, og det er jo okay.

Når det er sagt, så skal enhver, der bruger naturen være forberedt på et ”worst case scenario”. Nu er jeg jo selv proklameret ultralighter, derfor har jeg ikke noget grej med, som ikke er essentielt eller nødvendigt for turen. Undtagen førstehjælpsudstyr, det har jeg med selvom jeg jo ikke regner med at komme til at bruge det. Grundreglen for førstehjælpsudstyr og overlevelsesudstyr er, at du ikke har noget med, som du ikke ved hvordan du bruger. Så hvis du ikke har et førstehjælpskursus, så er det det første du får ordnet. Afsted med dig på kursus, så du kan det basale. Jeg er selv førstehjælpsinstruktør, så det har jeg styr på.

Nummer to regel er, at det mest værdifulde udstyr, du har med er din hjerne, så pas på den. Sørg for den er trænet hjemmefra og holde den velfungerende hele tiden på turen, med nok energi, hvile og varme. En stærk hjerne fås ved at følge disse disse fem gode råd hele livet.

 1. Træn din hjerne ved at konstant lære nye ting og udfordre den.
 2. Hold din krop sund og dermed din hjerne i god form med fysisk træning.
 3. Spis sundt og varieret så du får nok energi uden at få for meget.
 4. Få nok søvn hver nat.
 5. Vær social med andre mennesker.

Skulle du have i en nødsituation, hvor du kommer under maksimal stress enten fra at være skadet eller i livsfare, så kan en hjerne trænet i de fem ovenstående gode råd, bedre klare at holde hovedet koldt, og dermed tænke klart under stress. Modsat vil en utrænet hjerne hurtigere bukke under og fungere på nedsat effektivitet, når du har mest brug for det. En stærk og trænet hjerne kan bruges i alle situationer.

Mit ultralight førstehjælpskit er følgende. 

 • Victorinox kniv, den helt lille med pincet og saks.
 • 2 meter Gaffa tape, som kan bruges til stort set alt.
 • Alutæppe til at forebygge chok, hypotermi og kan også bruges som nød bivi.
 • 1 pakke ibuprofen til smerter, kan også modvirke hævelser.
 • 1 lille rulle tensoplast eller tilsvarende til op tapening eller vabelforebyggende.
 • Antihistaminer mod allergi eller små forgiftninger.
 • Ekstra vandrensningstabletter.
 • Rensningsservietter og vådservietter.
 • Lille sårlukker.
 • 5 halvstore plaster.
 • Trykbandage.
 • Anibiotisk salve.
 • Antifugt salve.
 • Kanylenål (til at punktere vabler eller andet med).
 • 5 Vabelplastre.

Alt udover det må jeg improvisere ud fra mit grej feks. Vandrestave til støtte. Buff eller andet tøj som forbinding eller slynge o.s.v.

Hilsen

Niels

October 15, 2014


Lær at lave et overlevelsesspyd med en overlevelseskniv!

 

I en overlevelsessituation er det livsvigtigt at skaffe føde, I den her video ser vi nærmere på hvordan du laver et overlevelsesspyd kun ved hjælp af få redskaber. Det du skal bruge et en gren med en diameter på min. 7cm. og i hvert fald 10cm. højere end dig. En lommesav vil også være et godt værktøj, men med en ordenlig overlevelseskniv er den ikke et must. Paracord eller et lille stykke snor er også en nødvendighed. Vi vil selvfølgelig anbefale en overlevelseskniv fra Schrade da de er full thang og derfor kan holde til at du behandler den hårdt. Det her spyd er perfekt hvis du vil fange fisk eller gå på jagt efter mindre dyr, men kan bruges til meget mere end det. Du kan købe overlevelsesknive fra Schrade her: Overlevelsesknive

Kom tilbage her på bloggen for at se mere om overlevelses tips og nyhederne om www.Overlevelsesgrej.dk

September 19, 2014


Mest populære kniv varitationer

Knive kommer i mange forskellige former og størrelser, nogle kan folde, andre er lavet af damascus stål.

I den her infografik kan vi se at den mest populære type blad på kniven er plain, altså uden indhak.

Vi kan også se at den dyreste type stål er damascus hvor gennemsnitsprisen ligger på hele 2000kr.

En anden ting er at de fleste foretrækker de kompakte foldeknive der står for 60%, hvorimod fixed blade kun ligger på 40%.

Det mest populære knive er lavet i USA, stærkt efterfulgt af Kina.

Skal du bruge en god overlevelseskniv anbefaler vi at den er mellem 8 og 15cm. Fixed blad, med et godt håndtag der ikke skrider.

Her på overlevelsesgrej.dk sælger vi fixed blade overlevelsesknive fra schrade, vi garanterer høj kvalitet på et prisniveau ingen af de andre kan være med. Så tjek vores overlevelsesknive ud her: Overlevelsesknive 

Popular Knife Variations
September 11, 2014


Om overlevelsesgrej.dk - Din nye destination til overlevelsesudstyr på nettet.

Velkommen her til Overlevelsgrej.dk! 

Her på siden finder du alt, du skal bruge for at overleve selv de mest ekstreme situationer, du måtte komme ud for i naturen! Hos Overlevelsesgrej.dk er vi selv helt vilde med naturen, hvilket skaber et stærkt fundament for at vejlede dig til dine køb! 

 

Bag Overlevelsesgrej.dk er et stærkt team af unge iværksættere, der alle har flere årserfaring i spejderbevægelsen, og derfor ved hvor vigtigt det rette udstyr er. Vi sidder hverdag klar til at hjælpe med at finde det udstyr, der passer til dine behov, så skulle du have nogle spørgsmål, må I endelig sende en mail! 

 

Kundeservice er alfa omega hos Overlevelsesgrej.dk, og vi bestræber os derfor på, at besvare alle henvendelser inden for 24 timer. Vi ved på samme tid, hvor irriterende det kan være, at vente på at ens pakke ankommer. Derfor sender vi din pakke, så snart du har lagt en bestilling, sådan du har den hurtigst muligt! 

 

I naturen er kniven et af de absolut vigtigste redskaber, og netop derfor har vi håndplukket de bedste af de bedste knive til vores sortiment. Schrade har siden 1916 produceret nogle af verdens bedste overlevelsesknive, hvilket netop er grunden til, at vi har valgt dem. Alt udstyr. du finder her på Overlevelsesgrej.dk, er i den allerhøjeste kvalitet for at sikre, at du som kunde, kan have glæde af dit udstyr mange år frem! Faktisk har de fleste af vores knive livstidsgaranti, så skulle din kniv mod alle forventninger gå i stykker, har du en garanti!

 

Vi ønsker dig en behagelig købsoplevelse her på Overlevejsesgrej.dk!

 

Skulle du have nogle produkter, du ønsker i sortimentet, så send os en mail på: info@overlevelsesgrej.dk. Så vil vi gøre vores bedste for at få det hjem!

 

Tusinde tak for at du valgte at besøge vores side. 

 
May 05, 2014


SÅ kan du endelig bestille vores varer.

Så har vi endelig fået vores varer hjem fra USA og du kan nu bestille dem. Samtidigt har vi tilføjet nye spændene knive. Tjek dem ud!

January 13, 2014


Første opslag

Hej og velkommen til overlevelsesgrej.dk. Vi åbner snart op for køb, så du kan få dit overlevelsesudstyr klar til din ferie. Vi håber at du finder det spændende, og du er selvfølgelig velkommen til at stille spørgsmål.